Trzymaj Formę z Berną

trzymaj-forme-z-berna

Login Form

Trzymaj Formę z Berną

ćwiczenia

Cel treningu : Rozbudowanie mięśni oraz wzmocnienie

Wykonaj 2 obwody a przerwy po między nimi wynoszą 10min. Na początek wykonaj dowolna rozgrzewkę przez 10 min a następnie podane ćwiczenia. Pomiędzy ćwiczeniami jest 1 min przerwy:

 przysiady x30

 brzuszki x20

 norzyce x 30 sek.

 podnoszenie bioder x30

 unoszenie prawej nogi do góry w pozycji leżącej na boku x20

 unoszenie lewej nogi do góry w pozycji leżącej na boku x20

 dotykanie pięty w pozycji półleżącej x 20 ( na zmianę)

 wykopy lewej nogi w pozycji klęku x10

 wykopy prawej nogi w pozycji klęku x10

 unoszenie rąk i nóg jednocześnie do góry x 30 sek.

Spalanie kalorii podczas aktywności fizycznych

ĆWICZENIE LICZBA KALORII

Skakanka 800

Piłka ręczna 760

Bieg w tempie 10 km/h 735

Koszykówka 730

Pływanie kraulem 700

Taekwondo 700

Squash 680

Piłka nożna 650

Stepper 530

Taniec 530

Narty biegowe 510

Badminton 500

Bieg w tempie 6,5 km/h 430

Jazda na rolkach 400

Wchodzenie po schodach 350

Spacer 200 

Więcej: https://zdrowie.radiozet.pl/W-zdrowym-ciele/Aktywnosc-fizyczna/Spalanie-kalorii-a-aktywnosc-fizyczna-zestawienie-cwiczen

Licznik BMI

Wskaźnik masy ciała, także wskaźnik Queteleta II – współczynnik powstały przez podzielenie masy ciała podanej w kilogramach przez kwadrat wysokości podanej w metrach. Klasyfikacja wskaźnika BMI została opracowana wyłącznie dla dorosłych i nie może być stosowana u dzieci.

Witaminy

Witaminy w danych roślinach

Produkt witamina C (mg) witamina A (ug) błonnik (g)
cykoria 10,0 264 1.0
dynia 8.0 496 2,8
fasolka szparagowa 23,8 63 3,9
groszek zielony 34,2 68 6,0
kalafior 69,0 2 2,4
kapusta biała 48,0 9 2,5
kapusta kwaszona 16,0 3 2,1
kukurydza kolby 12,0 9 3,3
marchew 3,4 1656 3,6
papryka  czerwona 528,0 144 2,0
pomidory 23,0 107 1,2
sałata 13 192 1,4
szpinak 67,8 707 2,6
ziemniaki 14,0 1,0 1,5
agrest 27,0 25,9 3,0
cytryny 50,0 1,0 2,0
grapefruit 40,0 3,0 1,9
jabłka 9,2 4,0 2,0
maliny 31,4 3,0 6,7
porzeczki czerwone 45,8 4,0 7,7
śliwki 5,2 49 1,6
winogrona 5,4 3,0 1,5