Trzymaj Formę z Berną
Witaminy
Witaminy w danych roślinach
Produkt | witamina C (mg) | witamina A (ug) | błonnik (g) |
cykoria | 10,0 | 264 | 1.0 |
dynia | 8.0 | 496 | 2,8 |
fasolka szparagowa | 23,8 | 63 | 3,9 |
groszek zielony | 34,2 | 68 | 6,0 |
kalafior | 69,0 | 2 | 2,4 |
kapusta biała | 48,0 | 9 | 2,5 |
kapusta kwaszona | 16,0 | 3 | 2,1 |
kukurydza kolby | 12,0 | 9 | 3,3 |
marchew | 3,4 | 1656 | 3,6 |
papryka czerwona | 528,0 | 144 | 2,0 |
pomidory | 23,0 | 107 | 1,2 |
sałata | 13 | 192 | 1,4 |
szpinak | 67,8 | 707 | 2,6 |
ziemniaki | 14,0 | 1,0 | 1,5 |
agrest | 27,0 | 25,9 | 3,0 |
cytryny | 50,0 | 1,0 | 2,0 |
grapefruit | 40,0 | 3,0 | 1,9 |
jabłka | 9,2 | 4,0 | 2,0 |
maliny | 31,4 | 3,0 | 6,7 |
porzeczki czerwone | 45,8 | 4,0 | 7,7 |
śliwki | 5,2 | 49 | 1,6 |
winogrona | 5,4 | 3,0 | 1,5 |